3 de juliol de 2014

quadern de viatge, menorca...

Sempre que viatjo ho faig amb un quadern de viatge, i depenent del viatge li faig més o menys cas! Però aquest cop a Menorca ha estat un èxit, és la vegada que he tornat amb més pàgines fetes in-situ i només em quedava afegir-hi les fotos i llestos!

El viatge el vam fer amb Vueling, i no és per fer publicitat, però la revista que tenen dóna molt de sí! jajaja. Les dos primeres pàgines, el mapa groc i la foto de la piscina plena de gent són de la revista, igual que les lletres dels títols! 
primeres pàgines del quadern de viatge...

Però algunes de les pàgines ja les vaig fer quan era a casa amb materials bàsics per a mi com el gesso, neocolors i alguns segells de formes geomètriques com el triangle... només em quedava afegir-hi les fotos i els noms de les noies amb cal·ligrafia!
pàgines del quadern fetes a casa, a posteriori del viatge...

Quan es fa un quadern de viatge sempre hem de pensar en la part més pràctica, a part de la estètica, i els meus trucs són els següents:

 • mida: els meus quaderns mai fan més de 10x15cm, per poder-los posar dintre un estoig que tinc.
 • estoig: es pràctic portar el quadern dins d'algun estoig, el meu es de plàstic, resistent i evita que es mulli.
 • pàgines: a part de paper de scrapbook, sempre poso alguns papers en blanc d'aquarel·la per poder fer il·lustracions.
 • sobre: és molt pràctic posar un sobre enganxat en alguna pàgina, jo ho poso a l'última, per poder anar guardant tiquets del viatge, entrades,... i també algunes fotos de més que vulguem guardar.
 • abc: sempre porto algun abc petit, per poder posar títols o noms de llocs al moment.
 • segells: mai porto segells perquè ocupen molt, així que porto ja estampats en paper elements útils com les dates del viatge, els noms dels llocs on volem anar, fletxes, i paraules com 'happy', 'm'agrada''friends o family' depen de amb qui fem el viatge,...
 • aquarel.les: una caixa petita de viatge, junt amb un pinzell amb dipòsit d'aigua... un imprescindible!

La companyia perfecte per als meus quaderns de viatge seria una càmera instantània, tipo Polaroid però no en tinc... així que s'accepten donacions per a la càmera! jajaja

Quins trucs teniu vosaltres pels quaderns de viatge? algú te fet ja el d'aquestes vacances??


-------------------------------------------------------------

Siempre viajo con cuadernos de viaje, pero dependiendo del viaje le hago más o menos caso. En este viaje a Menorca fue un éxito, porque fue de relax y volví con algunas páginas hechas. Luego sólo me quedaba añadirle algunas fotos y listo!
El viaje lo hicimos con vueling, y aunque no mola hacer publicidad, su revista va muy bien para estas cosa... el mapa amarillo y la foto de la piscina llena de gente, junto con las letras de los títulos son de la revista.
Ya las siguientes páginas las hice en casa, con geso, neocolors i sellos de formas geométricas básicas, como el triangulo. Quedaba añadir las fotos y los nombres en caligrafía.

Cuando se hace un cuaderno de viaje, a parte de la estética nos tiene que resultar práctico, estos son mis trucos para los cuadernos:

 • tamaño: los cuadernos nunca son más grandes de 10x15cm para poderlos llevar dentro un estuche que ya tengo.
 • estuche: donde quepa el cuaderno. el mio es de plástico, resistente al agua.
 • páginas: además de papeles de scrapbook, siempre añado papeles blancos de acuarela para poder dibujar.
 • sobre: un sobre en alguna página, yo lo pongo en la última, es practico para guardar tickets, entradas, fotos,...
 • abc: siempre llevo algún abc pequeño para poner títulos o nombres.
 • sellos: los sellos ocupan mucho espacio, así que los llevo ya impresos, de los que considero básicos, como flechas, los días que vamos, palabras como 'happy', 'family o friends', el nombre de los sitios que tengamos previsto visitar...
 • acuarelas: una caja pequeña de las de viaje con un pincel con depósito de agua, son un imprescindible para mi!!


Aquí faltaría una cámara instantánea, tipo Polaroid, pero como no tengo se aceptan donaciones! jajaja

Cuales son vuestros trucos? ya tenéis los cuadernos de estas vacaciones hechos!