27 de març del 2014

Layout Casa Batlló...

Us podeu creure que després de més de 13 anys vivint a Barcelona encara no havia visitat la Casa Batlló?!! Si, és imperdonable, sobretot perquè està molt ben conservada i cada racó del seu modernisme és un tresor!

Així que un fet com aquest és mereixia un Layout per ell sol! I aquí el teniu!

El fons el vaig crear amb aquarel·la líquida o anilina, utilitzant els mateixos tons de la foto. És un  fons molt fàcil de fer, així que al final d'aquest post us deixo un pas a pas de com fer-lo!

Tenia moltes, moltíssimes fotos de la visita a la Casa Batlló, però al final em vaig decidir per la típica foto de la façana! Vaig fer el títol amb cal·ligrafia amb pintura gouache sobre un paper bàsic blanc, i un cop sec, el vaig retallar deixant marge blanc al voltant de la lletra per a què destaqués sobre el fons de colors.

Creant el fons d'aquesta manera creem una columna de color dintre la qual aniran tots els elements del Layout perquè ens queden emmarcats i ressalten més, i aprofitant el racó de baix on el color era més suau, vaig fer una mica de journaling.

Amb un fons amb tant de color la decoració és senzilla, així que vaig usar les fustetes que venen a la web de Stampam, i que estic posant a tot arreu! jiji. En aquest Layout he posat la paraula 'gràcies' que venia en aquest pack de paraules de fusta en català.


I aquí va el pas a pas per a fer el fons!

Material que necessiteu:
- paper bàsic blanc
- aquarel·les líquides o anilines o qualsevol tipus de tinta líquida.
- pinzell i aigua

Pas a pas:
1r. Agafem el paper blanc bàsic i amb el pinzell posem aigua a la zona on vulguem posar el color, jo he fet una columna ampla al centre de la pàgina. Ha de quedar tota la superfície coberta d'aigua.
2n. Deixem caure gotes de la aquarel·la líquida de diferents colors, separades entre sí uns 5cm. Al principi sembla que els colors quedin molt separats, però si espereu, veureu com es va escampant el color per l'aigua i barrejant entre si.
3r. Quan el color estigui barrejat podeu agafar el paper i inclinar-lo cap al costat per a què quedi reguerols de color.
4t. Deixem el paper pla per a què acabi d'assecar-se sol.

A vegades el paper si no es prou gruixut pot ser que quedi molt arrugat, res que no solucioni una nit sota la enciclopèdia quan ja estigui del tot sec! jijiji

Espero que us hagi agradat i que si el poseu en pràctica no deixeu d'ensenyar-m'ho!

--------------------------------------------------------------

Después de más de 13 años viviendo a Barcelona por fin visité la Casa Batlló, una joya del modernismo muy bien conservada! Y este momento merecía un Layout como el que estáis viendo!

El fondo está creado con acuarela líquida o anilinas, usando los mismos colores de la foto. Es un fondo fácil de hacer, así que al final del post, os dejo un paso a paso de como hacerlo.

Tenia muchísimas fotos de la visita, pero al final me decidí por esta de la fachada. El título está hecho con caligrafía y pintura gouache negra sobre un papel básico blanco, y que cuando ya estaba seco recorté, dejando espacio en blanco, para que el título destacará por encima del fondo del layout.

Como el fondo de color era una columna central dentro de la cual iban todos los elementos del layout como la foto, el título, el journaling,... Este último lo puse a la parte de abajo, sobre una zona en que el color era más claro. Con tanto color, lo demás necesitaba una decoración sencilla.

Y aquí tenéis el paso a paso para hacer el fondo:

Material:
- papel básico blanco
- acuarelas, anilinas o cualquier tinta líquida
- pincel y agua

Paso a paso:
1ero. Con el pincel ponemos agua en la zona del papel blanco que queremos poner el color de fondo, jo he hecho una columna ancha en el centro de la página. Tiene que quedarnos toda la superficie cubierta de agua.
2ndo. Dejamos caer gotas de la acuarela líquida separadas entre sí unos 5cm aprox. Al principio parece que los colores están muy separados pero poco a poco se van extendiendo por el agua y mezclando entre sí.
3ero. Cuando el color ya esté mezclado entre sí, podemos inclinar el papel hacia los lados, para que queden 'chorretones' de color.
4to. Dejamos secar en papel en plano.

Hay veces que si el papel no es suficientemente grueso puede que se arrugue un poco, pero esto se soluciona dejándolo toda una noche baja la enciclopedia, una vez ya esté seco.

Espero que os haya gustado la idea y que si la ponéis en práctica no dejéis de mostrármelo!

1 comentari:

Cristina ha dit...

Ostres m'ha semblat maquissim , i la casa batllo digna d'una visita sens dubte. Moltes gràcies pel Tutorial!!!